Štampa
Pogodaka: 1200

UČENIK GENERACIJE

2017/2018.

DUŠAN EGIĆ

 

Odlukom Nastavničkog veća od 1. juna 2018. na osnovu komisijskog zapisnika i predloga Odeljenjskog veća, za đaka generacije proglašen je DUŠAN EGIĆ.

Dušan Egić je svestran učenik naše škole, koji je već od malena zainteresovan za informatiku i računare, a od drugog razreda počeo je da pokazuje interesovanje i veliki uspeh na polju drugih predmeta, pre svega matematike. Već u drugom razredu je osvojio 1 mesto, i prvi iz naše škole išao na republičko matematičko takmičenje “Misliša” u organizaciji matematičkog društva Arhimedes

Naredne godine se ponovilo isto tako da sa stečenim iskustvom uspešnog takmičara više nije bilo teško osvajati diplome:

 

  1. u četvrtom razredu je na Gradskom takmičenju iz matematike osvojio 2 mesto, dok je na Okružnom zauzeo 3 mesto.
  2. u petom i šestom razredu takođe je stekao diplome iz matematike na Gradskom, 2 i 3 mesto i Okružnom nivou, oba puta 2 mesto
  3. obzirom da  Dušana posebno interesuje informatika, u  šestom razredu se prijavo i odneo 1 nagradu na Opštinskom/gradskom, a 2 nagradu na Okružnom takmičenju iz informatike.
  4. od sedmog razreda oprobao se i iz drugih prirodnih nauka tako da je na Opštinskom/gradskom i Okružnom takmičenju iz fizike osvojio 3 mesto,
    dok je iz hemije na Opštinskom/gradskom takmičenju takođe osvojio 3 mesto
  5. u osmom razredu je stigao do tehničkih nauka, na takmičenju iz Tehničkog i informatičkog obrazovanja stekao je diplome na Opštinskom/gradskom i Okružnom takmičenju, i plasirao se na Republičko tamičenje.


Dušanove aktivnosti mimo škole su raznovrsne i ne manje uspešne.
Završio je nižu muzičku školu sa odličnim uspehom, odsek klavir,a na školskom takmičenju klavirista osvojio je srebrnu diploma.
Pohađa školu stranih jezika ( engleski jezik), a u nižim razredima i školu sporta "Su team".
I u sadašnjem uzrastu slobodno vreme mu preokupira sport i računari tako da bi  želeo da se dalje školuje i usavršava u tom pravcu.

 

dusanegic