Print
Hits: 344

24. 5. 2023. одржана је дебата ученика 7.1 и 7.3 разреда. Теза око које су се укрстили аргументи била је „Треба скратити време које деца проводе у школи”. 

Тим афирмације био је састављен од следећих ученика: Марко Поповић, Огњен Крстин, Катарина Јурчак, Милан Мамула, Андрија Шаровић и Аљоша Крмпотић. Чули смо занимљиве нове идеје – од тога да треба смањити број ученика у одељењима, а повећати број наставника –  до тога да је потребно више времена посветити развијању компетенција које су усмерене ка практичним знањима и вештинама, корисним за сналажење у будућим професијама. Часови би, по мишљењу овог тима, могли да трају 30 минута чиме би се ослободило више простора за ваннаставне активности. 
Екипа негације, састављена од ученика: Ливиа Молнар, Бианка Јозић, Стефан Кањо, Виктор Тодоров, Вукан Ненадов и Вељко Караџић, сматрала је да ђаци све своје обавезе треба да заврше у школи, како учење и рад на домаћим задацима не би одузимали слободно време. Време које би ученици проводили у школи се не би скратило, али би било квалитетније проведено.
Добар јавни наступ је дао додатну снагу речима екипе афирмације, али је екипа негације, по мишљењу жирија, најбоље извела своје аргументе. Зато је трочлани жири састаљен од ученика 8.3 разреда (Јелена Поповић, Мила Павић и Немања Прањић) прогласио екипу 7.1 победницима овогодишње дебате. 
Видимо се следеће школске године са новим темама и аргументима.