Print
Hits: 770

Tanulmányi kirándulás - Наставно путовање

Iskolánk tanulóinak egy csoportja 2021. szeptember 12-15. között háromnapos tanulmányi kiránduláson vett részt Egerben, a partneriskolánkkal, a csantavéri Hunyadi János Általános Iskola lelkes csapatával és kísérő tanárával.

Az utat iskolánk az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő által meghirdetett „Járd végig!” című projekt sikeres megpályázásának köszönhetően nyerte. A meghirdetett pályázat értelmében a kiránduláson, egy választott magyarországi megye megismerésében a magyar nemzetiségű, hetedikes és nyolcadikos diákok vehettek részt. Iskolánk Heves megyét választotta. A tanulók így eljuthattak Egerbe. Első nap megtekinthették az Egri várat, ezen belül a Hősök termét, egy fegyverbemutatót, a kazamatákat és a panoptikumot. Ezen kívül Gárdonyi Géza egri otthonát is láthatták. Majd Szalajka – völgybe látogattak el. Második nap délelőtt felmehettek a Varázstoronyba, majd vezetéssel felfedezhették a Püspöki Palotát. Délután megismerhették Eger belvárosát egy helyi idegenvezető segítségével, valamit megcsodálhatták a helyi Bazilikát. Esténként pedig közös sportaktivitások keretén belül barátkoztak a tanulók.

Ученици 7. И 8. разреда наше школе учествовали су на тродневном наставном путовању у Егеру.

Наша установа је у оквиру програма „Сечењи 2020“ у Републици Мађарској на конкурсу освојила пут захваљујући успешном прекограничном школском пројекту „Прођи сам“, који је покренут од стране донатора – Министарства људских ресурса. Путем реализованог конкурса, ученици седмих и осмих разреда мађарске националности  су учествовали у екскурзији на којој су могли  да упознају изабрану мађарску жупанију. Наша школа је изабрала округ Хевеш.На овај начин су наши ученици отпутовали у Егер. Првог дана су упознали дворац Егер, укључујући Дворану хероја и погледали  демонстрацију оружја, паноптикум. Осим тога, видели су и дом Гезе Гардоњија у Егеру. Затим су посетили долину Cалајка. Наредног дана у току пре поднева су се попели до Чаробне куле, а затим да са водичем истраже Бискупску палату. У поподневним часовима су упознали центар Егера уз помоћ локалног водича и могли су да се диве локалној Базилици. У вечерњим часовима ученици су се дружили у оквиру заједничких спортских активности.