Breadcrumbs


Улогуј се
Музика

У данашње време људи теже разазнају праве квалитете музике. Није им битно о чему је песма, битно је само да је популарна и да се такве сличне слушају у друштву. Данашње песме су без ритма и текстови немају нарочиту поенту или тему. Сада се само гледа колико је песма гласна и брза. Разумем да се укуси разликују и да се мени не свиђа иста врста музике као неким мојим вршњацима, али не могу да верујем да деведесет пет посто данашње омладине слуша турбо фолк. По мом мишљењу , просто је немогуће да се свима свиђају песме које звуче као да их пева робот. Искрено не волим такве песме, јер мислим да се не може одредити права вредност гласа. Музика је нешто што би требало истински да опусти човека, зато је треба одабрати искрено.

Тијана Андрић, 8-3

..................................................................................................................................................

РИЈАЛИТИ ПРОГРАМИ

Где су границе пристојног понашања учесника у ријалити програмима?! Тамо где многим људима ни на крај памети не би било да се тако понашају.

Као пример можемо навести данашње ријалитије који се приказују у ударним терминима на многим телевизијским каналима. То су: Фарма, Задруга, Велики брат итд. Учесници у тим програмима једни друге понижавају, вређају и исмејавају. Неки од њих се веома примитивно понашају. Једном сам на кратко видео невероватно ружно понашање неких момака и девојака које је за сваку осуду. Родитељи су ми објаснили да су ти програми недолични и да лоше утичу на младе. У једном моменту нисам могао да верујем у ово што гледам!!! Сви учесници ријалитија су вриштали, бацали се по поду, вређали се. Моментално сам пребацио канал и гледао спорт. Мене је све то страшно узнемирило и изнервирало. Шта се десило са људским достојанством, и не лепим, него нормалним понашањем? Нисам могао да верујем да је тако нешто уопште могуће!

Закључујем да су границе понашања неких људи на тако ниском нивоу и заслужују сваку осуду. Сматрам да узрок таквог понашања долази из куће.

Владимир Кључик 8-1

...............................................................................................

ГЛУМА

Живот је као лепеза чудесних дана,догађаја - мноштво талената ,љубави , које испуњавају меко срце... Пронаћи себе , свој таленат , жељу и унутрашњу лепоту најважнија је грана живота коју треба трудом и радом неговати...

Глума је моја велика љубав ! Она је лепша страна мене ... Мали свет у чији се загрљај увек сакријем и у вртовима њене лепоте играм плес њеног   савршенства и божанствености... Позориште , магија која се у њему ствара! Та чиста , прелепа истина, и неки нови , страни живот у који одлутамо, чини нас испуњеним , а испреплетена осећања која тумачимо лекције су живота , стварности.. Филм је историјски запис глуме , који остаје заувек, као њена најлепша успомена ... Глуму чине многи великани , моји велики узори као што су: Мирјана Карановић , Небојша Глоговац , Жарко Лаушевић , Милена Дравић , Тамара Алексић , Халит Ергенч чијем раду и небеској игри одајем велико поштовање !

Глума је прелеп посао , искрена љубав , која се мора волети да би била жива !

Мина Мичић, 8-3

.............................................................................................................................

ПЛАСТИЧНА ХИРУРГИЈА

Сви људи имају различито схватање света и живота. Свачије мишљење треба поштовати и ценити.

Силикони су веома шкакљива тема и о њима се не прича много у јавности. Жене углавном нису задовољне својим физичким изгледом и желе да га промене. Често ни не знају шта стављају у своје тело и касније задобију последице због тога. Све жене желе да имају велике груди и стално пате због тога. Често док шетам Суботицом приметим девојке које иду још увек у средњу школу, а не могу да затворе уста. Пластична хирургија је веома добра и корисна ствар у одређеним границама . Познајем жене које су клемпаве, имају крив нос или имају неке велике младеже. У таквим случајевима хируршке интервенције су скроз у реду.

Читала сам неке статистике које кажу да чак 80% жена у Србији жели да угради силиконе, али само 55% има услове да их уграде. Од 55% жена чак 40% иде на корекцију груди. Лекари кажу да су женама груди важне из психолошких разлога који су повезани са самопоуздањем. У Србији се потроши више од 10.000 еура на уграђивање силикона и хируршке операције. Сви мисле да су то безазлене операције, али то је ипак интервенција на којој се даје анестезија и жене не могу да знају шта их чека, јер се у њих ипак уграђује страно тело. Много пута сам чула да су прелепе девојке умрле због великих уста или груди. На себи све можемо променити, од дужине косе, до дужине трепавица, али не треба радити ствари опасне по живот. Природна лепота је најлепша и не треба стварати себи било какве комплексе.

Физички изглед није пресудан и није вредан ничијег живота. Сви треба да будемо различити на овом свету јер би он у супротном био монотон. Волим себе онакву каква јесам и никада се не бих мењала.

Дуња Мамула VIII/1

.....................................................................................................................................

МУЗИКА

Једна од ствари која је мени веома битна у животу је музика. Њом можемо толико много ствари да кажемо и објаснимо да није ни битно на ком је језику.

Музика је свуда око нас и скоро сви стално нешто певушимо, али некад није ни текст битан да бисмо пренели своја осећања, некад је и мелодија сасвим довољна. Можемо да свирамо разне инструменте да бисмо се доказали, али исто тако стварамо неки ритам и мелодију кад смо нервозни и куцкамо по столу. Наравно, постоји и лоша страна, као кад вам се нека песма заглави у глави или она најиритантнија ствар када вас неко убеђује да је песма добра зато што је заразна, али и болести су заразне па не значи да су добре и да нам се свиђају...Некада друге процењујемо по њиховом музичком укусу, али кад се уклони језичка баријера све су те песме исте са истим ритмом и истом врстом текста. Чак се и у цркви увек нешто чује, на рођенданима, сахранама, кад погледамо око себе на улици барем једна особа слуша нешто, некоме звони телефон или се чује радио из аута на семафору..

Музику треба да ценимо јер некад нисмо ни свесни колико је битна. На пример кад се нађемо у моменту где влада чудна тишина у којој не знамо шта ће се десити, само се сетим да у филмовима није тако, јер имамо музику у позадини која нам заправо показује расположење и стање неке ситуације.

Луна Ивковић 8-3