Breadcrumbs


Login Form


UPIS u SREDNJE ŠKOLE

Pravilnik za upis učenika za srednju školu

PRAVILNIK O UPISU U SREDNJE ŠKOLE

Ovim pravilnikom utvrđuju se: merila i postupak za utvrđivanje redosleda kandidata za upis u srednju školu (u daljem tekstu: škola), sadržina, vreme, mesto i način polaganja prijemnog ispita, vrednovanje učešća učenika osmog razreda na takmičenjima i vrste takmičenja čija se mesta vrednuju, upis u školu pod povoljnijim uslovima radi postizanja pune ravnopravnosti i druga pitanja vezana za upis u školu.

sličica pdf

Završni ispit - Záróvizsga 2017

14.06.2017. - Polaganje završnog ispita iz srpskog

15.06.2017.  - Polaganje završnog ispita iz matematike

16.06.2017 - Polaganje  završnog ispita iz kombinovanog testa

Završni ispit – Zárvóvizsga 2017
  Rešenja- Megoldások
Matematika- srpski sličica
Matematika - magyar
Srpski jezik  sličica
Magyar nyelv  sličica
Kombinovani - srpski                  sličica 

 

Promocija hemijsko-tehnološke škole

Хемијско-технолошка школа Суботица

Hemijsko-tehnološka škola Subotica

Vegyészeti-Technológiai Iskola Szabadka

 

Obaveštavamo Vas da je Hemijsko - tehnološka škola u Subotici počela promociju svojih obrazovnih profila koje planira da upiše sledeće školske godine. Školske 2017/2018. godine naš plan upisa obuhvata deset odeljenja od kojih je sedam na srpskom nastavnom jeziku i tri na mađarskom nastavnom jeziku. Promociju vršimo u tri koraka u gradskim, i u dva koraka u prigradskim školama.
Susrete planiramo da realizujemo tokom februara i marta meseca.


Na prvom susretu naši nastavnici bi posetili čas odeljenjskog starešine završnih razreda na srpskom i mađarskom jeziku. Naziv časa je: “Pametan izbor, dobra škola, sigurna budućnost“ čiji je cilj predstavljanje života u našoj školi.


Za drugi susret planiramo ugledne časove, po vašem izboru. Naša ponuda za navedene časove je sledeća:


Na srpskom nastavnom jeziku:
    „Krivi spoj“
·    Opis aktivnosti: upoznaj strukturu organskih jedinjenja kroz zanimljivu igru
    „Crna, mlečna ili bela – sve o čokoladi“
·    Opis aktivnosti: organoleptičko ispitivanje čokolade i informacije vezane za kvalitet, uticaj čokolade na zdravlje i njena hranljiva vrednost.
    „Budimo dizajneri“
·    Opis aktivnosti: kreativna radionica kao veza između primenjenih i likovnih umetnosti u cilju da se učenici upoznaju sa načinom rada malih dizajnerskih kuća i timova
Na mađarskom nastavnom jeziku:
    „Šareni svet Hemijsko-tehnološke škole“
·    Opis aktivnosti: Ko i kada je napravio prvu sintetičku boju? Zašto žumance pozeleni kada se duže kuva? Koji su trendovi boja za narednu godinu?
Na ova i slična pitanja odgovore će dati ugledni čas „Šareni svet Hemijsko-tehnološke škole“, koji ćemo održati u sklopu promocije. Cilj je da se učenicima osmih razreda, budućim srednjoškolcima, predstave tri područja rada koja su zastupljena u našoj školi

U okviru trećeg susreta, ukoliko za to postoji mogućnost, voleli bismo da predstavimo našu školu na roditeljskim sastancima.

Molimo Vas da se opredelite za termine u toku februara ili marta meseca, kada bismo mogli da posetimo Vašu školu sa gore navedenim sadržajima. Organizatori promocije će uskoro stupiti u kontakt sa Vama radi dogovora o terminu promocije.

U nadi uspešne saradnje,
Nikola Matković, direktor Hemijsko – tehnološke škole

Prijemni ispit 2017 – zbirke zadataka za pripremu

Prijemni ispit 2017 – zbirke zadataka za pripremu

 

Upis 2017

„Škola će kao i svake godine omogućiti poručivanje kompleta po ceni od 670,00 dinara“

 

Збирке за малу матуру

13/01/2017У сусрет малој матури, Завод за вредновање квалитета образовања и васпитања и „Просветни преглед” објавиће половином јануара збирке задатака за завршни испит у основном образовању и васпитању за школску 2016/2017. годину.И ове године припремљене су збирке задатака из српског језика, математике, као и комбинована збирка са задацима из биологије, географије, историје, физике и хемије. Збирке су припремљене и на албанском, мађарском, босанском, румунском, русинском, словачком и хрватском језику.Цена збирки је иста као прошле године и у потпуности прилагођена животном стандарду у Србији. Све три збирке заједно коштају 670 динара. Појединачно, цена збирке за српски или матерњи језик је 300 динара, збирка за математику 190 динара, а комбинована збирка 180 динарa

Збирке за малу матуру