Breadcrumbs


Улогуј се
U Subotici je formiran Klub roditelja i prosvetnih radnika u okviru projekta "Partnerski za obrazovanje", koji zajednički sprovode Fondacija za otvoreno društvo i UNICEF, a u saradnji sa udruženjem građana Srbija u pokretu.

partnerski za obrazovanje

Projekat ima za cilj osnaživanje prosvetnih radnika i roditelja za promene u obrazovanju kroz razvijanje partnerstva i jačanje uticaja na školskom, opštinskom i nacionalnom nivou. Kako je rečeno iz rada klubova proisteći će preporuke za dalje umrežavanje i partnerstvo ka osnivanju Nacionalne asocijacije nastavnika i roditelja.

Klub u Subotici realizuje kampanju čiji je cilj smanjenje vršnjačkog nasilja u osnovnim školama. Kampanjom su obuhvaćeni peti razredi osnovnih škola. U okviru kampanje u ponedeljak, 21. marta od 15 do 18 časova u OŠ „Sonja Marinković“ u Subotici је realizovan program „Stop nasilju“ I prva od aktivnosti kluba bila je Obuka odeljenskih starešina za pet osnovnih škola i roditelja učenika  petih razreda  za realizaciju  radionica za sprečavanje nasilnog ponašanja.