Breadcrumbs


Улогуј се
07.10.2015

 

Az Ivan Goran Kovačić Általános Iskola a gyerekhét harmadik napján, szerdán két programmal szórakoztatta az iskola tanulóit: lehetőségünk volt a gyerekvásárban régi játékainkat árulni, illetve fodrászversenyen vehettünk részt.

  A diákparlament elnöke így nyilatkozott:

-        - Minden évben megrendezésre kerül a frizuraverseny és a gyermekvásár a gyerekhét keretén belül. Szeretem az ilyen programokat, mert a gyerekek megismerik egymást, jól szórakoznak és barátkoznak.

  A gyerekvásárra akárki elhozhatja régi játékait, képregényeit, és eladhatja vagy elcserélheti más gyerekekkel. Voltak olyanok is, akik újabb ötletekkel rukkoltak elő: süteményeket árultak a nézelődés közben megéhezett tanulóknak, más pedig frizurákat készített a lányoknak. A vásár az udvaron történt, mert nagyon nagy helyet igényelt (és persze nem kis ricsaj keletkezett).

-        - Én maffinokat árulok, mégpedig almásat és kolbászosat –mondta az ötödikes Kristóf.

-        - Tegnap sok süteményt készítettem, és ma mind elkelt. Úgy látszik, kedvelik a sütimet – mondta Léna, a 6/2 tanulója.

  A frizuraversenyen szinte minden osztály próbálkozott valamilyen új ötlettel, több-kevesebb sikerrel.

  A gyermekhét a tanulók legkönnyebb hete az évben, és természetesen a programokban leggazdagabb hét is.

Sótanyi Bálint (8/2) tudósítása

 

0710

 

06.10.2015.

Drugi dan Dečje nedelje je bio u znaku Zumbe, pa je instruktorka ovog plesa održala čas u sali za fizičko za naše učenike i nastavnike. 

A gyerekhét második napjára az iskolánk zumbát szervezett a lányok számára a tornateremben. A tanárok is csatlakozhattak, így még érdekesebb volt ez a táncos fitnesz program. Iskolánk igazgatója is ilyenkor részt vesz a szervezésben, neki köszönhetően nagyszünetben, valamint a 6. és a 7.órákon zenét hallgathatunk az udvaron, ahol a fiúk többsége ma asztaliteniszezett, kosárlabdázott, vagy több osztály együtt röplabdázott. Néha a tanárok is beálltak játszani. A zene mellett mindenki jól érezte magát.
A 6.-osok ma 11:10-re mentek a prozivkai medencére, ahol 13 óráig úszhattak. Őket iskolánk torna- és matematikatanára, valamint a biológia- és a zenetanárnő kísérte el. 
A mai nap színe a fekete volt. Szerdán rózsaszínben vagy sárgában kell jönni. A holnapi napon minden egyes tanulót szeretettel várunk az iskolánk udvarán tartandó vásárra, amely 11:10-től 13:00-ig tart. A legmagasabb ár 100 dinár lehet. 
Úgyszintén ekkor, 11:00-kor kezdődik a LEGJOBB FRIZURA- verseny, melyre Mukić Nataša tanárnőnél jelentkezhettek. 
További szép gyerekhetet!
Mészáros Szimóna (8/2) és Mészáros Noémi (8/2) tudósítása

06-10

 

05.10.2015

 

Danas je u našoj školi počelo obeležavanje Dečje nedelje. Program je započeo puštanjem muzike tokom velikog odmora, i simboličnim uručivanjem ključeva škole predsedniku đačkog parlamenta. Nakon časova usledile su sportske aktivnosti: odlazak na bazen, stoni tenis, i drugi sportovi u školskom dvorištu.

 

Minden évben október első hete a gyerekek hete, amikor is diákjaink az iskolai kötelezettségeik mellett rendhagyó, szórakoztató programok közül is válogathatnak a hét minden napján. Tanulóink ilyenkor különböző aktivitásokon vehetnek részt: sport, színház, mozi, játékok, vetélkedők kerülnek a középpontba. Az első napon az 5. osztályosok tanítás után a Prozivka lakótelepi uszodában lazíthattak, a többi felsős pedig az iskola udvarán asztaliteniszezhetett

 

 

05-10