Breadcrumbs


Login Form
Od 2016/2017. školske godine na inicijativu roditelja, škola je kupila elektronski dnevnik, te će sve ocene učenika biti dostupne 24h na uvid roditeljima.

Svi nastavnici imaju obavezu da najkasnije 5 dana od upisa ocene u papirni dnevnik istu unesu i u elektronski, a vremenom ćemo se potruditi da ovo vreme svedemo na 1-2 dana.

Mole se roditelji da svoje primedbe i sugestije pošalju na mejl adresu direktora  Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.     

U nastavku je link za pristup portalu za pregled ocena učenika (svaki roditelj će dobiti od odeljenjskog starešine kod za pristup).

 

DIREKTAN LINK ZA NAŠU ŠKOLU:  http://www.e-ocene.org/os/login1250.php?id=14117

 

UPUTSTVO RODITELJIMAI UČENICIMA

ZA KORIŠĆENJE„ELEKTRONSKOG DNEVNIKA“

Poštovani roditelji,

i ove školske godine nastavljamo sa primenom „Elektronskog Dnevnika“ za sve učenike škole. PIN-kod iz prethodne školske godine više ne važi, uz ovo uputstvo imate na raspolaganju novi tajni kod. Taj kod je privatnog karaktera i molimo da ga čuvate samo za svoje potrebe. Poslednje ocene i sve školske podatke učenika ćemo objavljivati svakog petka u večernjim satima tako da ćete u periodu od nedelju dana imati najnoviji pregled stanja za svoje dete. Pored Internet i SMS provere uspeha, novost je da će ocene od ove školske godine moći da se preslušavaju na govornom automatu putem redovne telefonske veze. Stoga, postoje tri načina provere uspeha učenika:

1. Provera ocena putem Interneta sa kompjutera (00-24č)

Na svom računaru unesite ovaj internet sajt: www.e-ocene.org, odaberite region i grad škole, a zatim ćete klikom na našu školu dobiti uvodnu stanicu za prijavu. Za pristup ocenama biće Vam potreban PIN-kod (u prilogu ovog dopisa) i JMBG deteta. Ukoliko imate probleme sa ulaskom u sistem (a sigurni ste da koristite ispravne podatke) javite se razrednom starešini ili učitelju, da proverite ispravnost JMBG-a učenika koji je zaveden u školi. U slučaju da neke ocene nedostaju, a učenik pozdano zna da je ocenjen, verovatno te ocene nisu još uvek unete u centralni školski kompjuter ili baza ocena još uvek nije prebačena na Internet. Takve primedbe nam slobodno javite putem kontakt formulara na sajtu.

2. Provera ocena putem SMS poruka sa mobilnog telefona (00-24č)

            U slučaju da nemate mogućnost da koristite Internet, postoji SMS servis putem koga takođe možete brzo da proverite ocene učenika koristeći svoj mobilni telefon. Servis od ove školske godine radi za korisnike MTS-a i TELENOR-a. (062, 063, 064 i 065 korisnici) Princip rada je da pošaljete upitnu SMS poruku sa svog mobilnog telefona na novi telefonski broj: 6212 (bez prefiksa, stari telefonski broj: 6271će raditi paralelno još mesec dana samo za korisnike 064 i 065 mreže). Upitna poruka je tipa: ocene PIN (gde ćete PIN zameniti tajnim kodom učenika koji imate uz ovaj dopis) U roku od jednog minuta dobićete povratnu SMS poruku sa srednjim prosečnim ocenama za svaki školski predmet. U slučaju da želite pojedinačne ocene za određen predmet potrebno je takođe poslati SMS poruku na broj: 6212 ali sada sa sledećim tekstom poruke: ocenePIN PREDMET (gde ćete PIN zameniti tajnim kodom učenika koji imate uz ovaj dopis, a PREDMET je troslovna skraćenica školskog predmeta, pazite da napravite razmak posle PIN koda) Evo skraćenica za sve predmete iz škole: (matematika – mat, srpski jezik – srp, fizika – fiz, hemija – hem, biologija – bio, geografija – geo, istorija – ist, likovno – lik, engleski – eng, nemački – nem, francuski – fra, ruski – rus, fiskultura – fis, tehničko – teh, muzičko – muz, informatika – inf, priroda i društvo – pid, svet oko nas – son, narodna tradicija – nar, ruka u testu – rut, čuvari prirode – cuv,od igračke do računara – igr,rusinski jezik – ruj, slovački jezik – slo, mađarski jezik – huni vladanje – vla (Za vladanje ćete videti ukupne opravdane i neopravdane izostanke učenika !) Upitne poruke možete kucati i malim i velikim slovima.Za školske predmete sa opisnim ocenjivanjm, pregled uspeha je moguć samo putem Interneta. Evo nekih primera kako treba slati upitne SMS poruke na broj 6212:

PRIMER UPITNE PORUKE ISPRAVNOST SINTAKSE
ocene 181118401 DOBRO. Prikaz prosečnih ocena za sve predmete učenika čiji je PIN: 181118401
ocene 181118401 mat DOBRO. Prikaz pojedinačnih ocena iz matematike istog učenika.*
ocene PIN-KOD 181118401 LOŠE. Upisana reč PIN-KOD je suvišna ! Doći će do greške.

* Ako želite pregled pojedinačnih ocena za neki predmet, morate slati zasebne upitne poruke za svaki predmet.

* CENA PORUKE: 20 din + PDV

Bez posedovanjaPIN-koda učenika je nemoguće zloupotrebiti bilo koji od prethodno opisanih metoda provereocena. S obzirom da svim servisima upravlja složen kompjuterski sistem, molimo da se u slučaju gubitka PIN-koda, ili drugih tehničkih problema, obratite razrednom starešini ili upravi škole ličnim dolaskom u školu ! Ukoliko Vas interesuju detalji ovog projekta, možete ih pronaći na zvaničnom internet sajtu: www.e-dnevnik.org

Za sve komentare i pitanja stojimo Vam na raspolaganju.

UPRAVA ŠKOLE